ALMERE - Vier bewoners uit Almere Buiten zijn tijdens de Nieuwjaarsontmoeting van Almere Buiten gehuldigd tot Buitengewone Buitenaar. Het gaat om Diana van Diepen, Kennith Jones, Frans Luke en Tineke Ras. Zij mogen dit jaar de eretitel dragen en kregen een prachtige award gemaakt door kunstenaar Siemen Bolhuis.

Diana van Diepen is vrijwilliger bij het Erfgoedhuis in Almere Buiten. Zij doet er veel, ze is onder andere betrokken bij Open Monumentendag.

Frans Luke verricht regelmatig hand- en spandiensten voor het Erfgoedhuis en is initiatiefnemer van de restauratie van de ontwerp maquette van de Regenboogbuurt uit 1994. Ook is hij actief in het Repair Café.

Frans en Diana hebben samen de stichting Regenboogbuurt opgericht en zijn als bestuurslid actief. Deze stichting zet zich in voor het behoud van de originele ontwerpvisie van de Regenboogbuurt als jong cultureel erfgoed van Almere.

Kennith Jones is heel vaak in het Voedselbos in de Sieradenbuurt te vinden. Hij helpt al vele jaren bij het knotten van de wilgen en heeft een grote passie voor de natuur en het voedselbos.

Tineke Ras is initiatiefneemster van Het Luierpark in de Stripheldenbuurt. Een park voor het gedenken van geboren en/of overleden kinderen. Zij is er heel vaak te vinden, ook om zelf onderhoud te plegen.

De eretitel Buitengewone Buitenaar is voor Buitenaren die zich inzetten voor hun buurt of stadsdeel. Inwoners en ondernemers kunnen hiervoor jaarlijks kandidaten nomineren. Deze worden dan tijdens de Nieuwjaarsontmoeting van Almere Buiten gehuldigd tot Buitengewone Buitenaar.