Zondagmiddag 6 mei 2018 startte de Week van Ons Water in Almere Poort met de actie “Zet Almere in Bloei”. Lever een gratis tuintegel in, krijg er een gratis plant voor in de plaats, begiet deze met liefst regenwater en zorg voor de natuur (mens en dier). Directeur van Stad & Natuur Liesbeth Bronkhorst, Heemraad van Waterschap Zuiderzeeland Jan Nieuwenhuis en wethouder Frits Huis openden hiermee –letterlijk- de middag.

Tijdens de zonnige Dag van Ons Water ontdekten enthousiaste bewoners tijdens een unieke fietstour met een gids, de verrassende waterkanten van Almere Poort. Vele bewoners hebben tuintegels ingeleverd en kregen daarvoor gratis plantjes. De gratis regenton die werd verloot is gewonnen door de familie Man uit Almere Poort. In en rond het Klokhuis in het Cascadepark waren allerlei wateractiviteiten. De dag werd afgesloten met een gezellige buurtborrel.

Heemraad Jan Nieuwenhuis van Waterschap Zuiderzeeland benadrukte het belang van samenwerking van professionals maar ook met bewoners, “Water verbindt ons allemaal. Het klimaat verandert, het wordt warmer en natter. Het weer wordt ook extremer. Dan is het heel belangrijk om goed samen te werken.”

De Dag van Ons Water is een samenwerking tussen Waterschap Zuiderzeeland, Stad & Natuur, Waterburgemeester Almere en de gemeente Almere. Waterschap Zuiderzeeland en de gemeente Almere hebben de gezamenlijke visie op water ‘van riool tot recreatie’ geschreven in het Waterplan. Vanuit het Waterplan organiseren zij met partners allerlei activiteiten waaronder de Dag van Ons Water. Kijk voor meer informatie over het Waterplan op de website van gemeente Almere en Waterschap Zuiderzeeland.