ALMERE - Op 2 januari, tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere, heeft Peter Huis de Bonifatiusspeld ontvangen uit handen van burgemeester Hein van der Loo. Als vrijwilliger levert Peter Huis een onmisbare bijdrage aan tal van Almeerse culturele, maatschappelijke en sportieve organisaties.

Op voordracht van veel stadgenoten en Almeerse organisaties heeft het college van burgemeester en wethouders besloten Peter Huis de Bonifatiusspeld toe te kennen. Als erkenning voor zijn buitengewone inzet als vrijwilliger, zijn onschatbare bijdrage aan het gemeenschapsleven in Almere en zijn ambassadeurschap voor de stad.

Burgemeester Hein van der Loo: "Peter Huis is een voorbeeld voor alle Almeerders. Hij is een vrijwilliger van de buitencategorie. Tal van Almeerse organisaties worden gedragen door zijn ongekende gastheerschap en enthousiasme. Hij is een ambassadeur voor onze stad."

Steunpilaar voor Almeerse organisaties

Peter Huis woont en werkt al zijn hele leven in Almere. Naast zijn werk als conciërge bij school De Klimop in Almere Buiten, is hij als vrijwilliger een onmisbare steunpilaar voor tal van Almeerse organisaties. Hij helpt onder andere elk jaar mee bij Kindervakantieland, de triatlon Almere, het bevrijdingsfestival, het Lichtkunstfestival Alluminous. Eerder was hij actief voor volleybalvereniging Allvo en was hij voorzitter van het Gewest Noordwest voor de Epilepsie Vereniging Nederland.

Daarnaast is hij intensief betrokken bij poppodium de Meester, bij Omroep Almere, ontmoetingscentrum Casa Casla en theatergroep Vis à Vis. Als publieksbegeleider, als technicus, als gastheer, als onderhoudsman levert hij een belangrijke bijdrage aan deze maatschappelijke en culturele organisaties.

Over de Bonifatiusspeld

De Bonifatiusspeld is de hoogste Almeerse onderscheiding. Sinds 1983 wordt deze eens per jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie in Almere die zich op een zeer bijzondere manier heeft ingezet voor de Almeerse samenleving.