ALMERE - De Almeerse manier van omgaan met circulariteit valt ook internationaal op. De gemeente Almere heeft voor haar onderdeel van het Holland Paviljoen, op de Taichung World Flora Expo, de Grand-Prize-Expo-award gekregen voor het thema circulariteit.

De World Flora Expo in Taichung, in Chinese Taipei, werd in november geopend en duurde tot afgelopen weekend. In totaal kwamen er acht miljoen bezoekers op het evenement af. Burgemeester Franc Weerwind en wethouder Maaike Veeningen brachten in november een werkbezoek aan de Flora en de stad.

Het Holland-Almere paviljoen kreeg de prijs omdat het een eerste voorbeeld van een circulair gebouw in Taiwan is, ook qua inrichting, waarbij het gelukt is om alle elementen een tweede leven te geven. Het gebouw wordt na demontage in een nieuw ontwerp herbouwd in het Circular Parc van de Tai Sugar Company.

Klik hier voor het bericht van de AIPH, International Association of Horticultural Producers. Zij reikten de prijs uit tijdens de slotceremonie van de Expo.