ALMERE - De Stadhuispromenade in Almere Centrum verandert in de nabije toekomst in een stadspark. De gemeente Almere roept al haar inwoners en bezoekers aan het centrum op te laten weten hoe zij hun tijd in dit park het liefste willen besteden. Via de website tussenuurinAlmere.nl kan iedereen tot en met 30 september zijn eigen idee indienen of ideeën van anderen ‘liken’. De ideeën worden meegegeven aan het ontwerpteam, dat in het voorjaar van 2019 een ontwerp zal presenteren.

Stadhuispromenade Almere Centrum
Op de Stadhuispromenade, het gebied tussen het Stadhuis en De Nieuwe Bibliotheek, staat twee keer per week de markt, maar op andere dagen gebeurt er op het moment weinig. In de komende jaren wordt deze stenige vlakte echter omgetoverd tot een nieuw stadspark voor alle Almeerders en bezoekers van Almere Centrum. Deze ontwikkeling maakt onderdeel uit van de 8-pleinenstrategie van Almere Centrum en is onderdeel van Almere 2.0.

Nieuwe rustplek in het hart van de stad
Het nieuwe park wordt een rustpunt in de stad, een plek waar je graag een verloren uurtje doorbrengt tussen werk, studie of het shoppen door.

Wethouder Veeningen “met dit Stadspark bouwen we verder aan een steeds fijner Centrum voor alle Almeerders en bezoekers. Het groener maken past ook bij onze inzet richting de Floriade.“ Momenteel inventariseert de gemeente Almere hoe de toekomstige gebruikers van het park er straks dit tussenuur het liefste willen doorbrengen. Zij roept daarom alle toekomstige gebruikers op om hun idee in te sturen. Om de plek te markeren, is er vanaf 12 september een grondschildering op de Stadhuispromenade te zien.

Meedenken met het ontwerpteam
Alle ideeën zijn welkom, zolang ze aansluiten bij de kernwaarden van het nieuwe park: rust, groen en speels. Ideeën kunnen eenvoudig ingediend worden via www.tussenuurinAlmere.nl. Dit kan tot 30 september a.s. Op de website is ook een overzicht te vinden van alle inzendingen. Bezoekers van de website kunnen bestaande ideeën ‘liken’ door op het hartje naast een inzending te klikken. Op donderdag 20 en zondag 23 september kunnen op de Stadhuispromenade ideeën ‘ingeruild’ worden voor een gratis kopje koffie of thee.

De opgehaalde ideeën worden ter inspiratie meegegeven aan het ontwerpteam, dat onder leiding staat van Lola Landscape Architects. Zij maken een ontwerp, dat in het voorjaar van 2019 aan de stad gepresenteerd wordt, onder andere via deze website.