ALMERE - Almere krijgt niet één, maar twee nieuwe kinderburgemeesters. De tweelingbroers Harkiran en Ekam (10) gaan samen het ambt vervullen. De huidige kinderburgemeester Havana verraste hen in de klas met deze mededeling.

Maandagmiddag ging Havana langs bij basisschool het Spectrum, waar Harkiran en Ekam in groep zes zitten. Met een videoboodschap van burgemeester Hein van der Loo deelde ze mee dat zij verkozen zijn tot de nieuwe kinderburgemeesters van Almere. Zij zullen de kinderen van Almere vertegenwoordigen en bij het gemeentebestuur onder de aandacht brengen wat kinderen belangrijk vinden. Ook vergezelt de kinderburgemeester de burgemeester bij een aantal werkbezoeken en officiële gelegenheden.

Sollicitatie-rap

Maar liefst 27 kinderen hadden een sollicitatievideo ingestuurd om de tweede kinderburgemeester van Almere te worden. Zes kandidaten mochten zich presenteren op het stadhuis voor de jury. Dat deden ze allemaal geweldig. Harkiran en Ekam sprongen eruit met hun enthousiaste presentatie. Voor hun klasgenoten deden ze nogmaals de rap die ze uitvoerden tijdens hun sollicitatie: "We willen dat de kinderen van Almere hun dromen kunnen bereiken."

Op donderdag 18 juli worden Harkiran en Ekam officieel geïnstalleerd voorafgaand aan de politieke markt op het stadhuis van Almere.