ALMERE - De Almeerse evenementenkalender is rond. Er staat Almere een prachtig programma te wachten dit jaar. Naast natuurlijk Floriade Expo 2022 zelf, is de kalender goed gevuld met circa 170 andere events, waarvan sommige meerdaags. In totaal is er dit jaar dus zo'n 225 dagen vertier in Almere.

Tijdens Floriade Expo 2022 is de Almeerse binnenstad één groot openlucht podium. Er zal een doorlopend programma zijn, dat varieert van kleine activiteiten die wekelijks plaatsvinden, als kinderactiviteiten en theater- en muziekoptredens, tot grotere evenementen als het Terrassenfestival, de Challenge (triathlon), de kermissen en het UITfestival. Speciaal aan het Floriade-jaar gelieerde nieuwkomers zijn onder meer Ally Art & Architecture, Almere Floats, Connecting Cultures, Urban City Games, Futuristics, Life Style Day en natuurlijk de opening- en closingparty van Floriade Expo 2022. Ook in de andere stadsdelen staat er veel op het programma.

"Ondanks de onzekere tijden voor evenementenorganisatoren is het ons als stad weer gelukt om een dynamische evenementenkalender samen te stellen. Dit laat zien, dat het vertrouwen er weer is en daar ben ik heel blij mee," aldus wethouder Hilde van Garderen van Openbare Ruimte, Kunst & Cultuur en Stadsvernieuwing. Bob van der Kolk, evenementencoördinator bij Almere City Marketing vult aan: "Naast Floriade Expo 2022 en het programma in Centrum, zijn er veel nieuwe evenementen dit jaar, zoals onder meer de Dutch Waterweek en de Sterkste Man van Nederland (RTL7). Verder wordt het Uitfestival wederom uitgebreid naar de centra van Haven en Buiten.


Voor een aantal bestaande evenementen verandert er wel wat. Zo verhuist de Libelle Zomerweek in 2022 naar de Haarlemmermeer en zal het Almere Haven Festival over meerdere weekenden worden verspreid, zonder het grote openluchtconcert, maar met een betere spreiding gedurende het hele jaar. Er zijn nog veel evenementen in Haven en Buiten in ontwikkeling, dus de kalender wordt in de loop van 2022 nog interessanter.

De volledige kalender voor 2022 is terug te vinden op Evenementenkalender - Almere City Marketing