ALMERE - Op vrijdag 1 tot en met zondag 3 september vindt het Almere Haven Festival plaats. In dat weekend is de A6 afgesloten in verband met werkzaamheden. Ondanks deze afsluiting is het Festival goed bereikbaar. Voor vrijdag en zondag zijn er nagenoeg geen omleidingen, zaterdag moet de bezoeker die met de auto komt rekening houden met extra reistijd. Rijkswaterstaat geeft vijftien tot dertig minuten aan.

,,Ongeveer de helft van de bezoekers komt met de auto’’, weet de organisatie. ,,Voor vrijdag 20.00 uur wordt niet gestart met de afsluiting van de A6 . Dan begint het concert van het AJSO en is het publiek al op het festivalterrein’’. Voor vrijdag is de hinder voor bezoekers minimaal, voor zondag geldt hetzelfde. De aannemer verwacht zondag uiterlijk om 10.00 uur de afsluitingen vanuit Lelystad op te heffen en daarmee is vanuit het noorden afrit 4 (Almere Haven) goed bereikbaar. Vanuit Amsterdam is er geen afsluiting, de afrit 4 is altijd bereikbaar maar mogelijk met enige vertraging. ,,Voor de zaterdagprogrammering en het Yakult Havenkom Concert raden we bezoekers aan zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Houd zaterdag in elk geval rekening met extra reistijd.’’

Routes naar het evenement

Vanuit Lelystad wordt het verkeer omgeleid via de Buitenring en de Hogering (omleidingsroute A). De huidige werkzaamheden op de Hogering zijn dan afgerond. Het verkeer kan dan via de A6 richting Almere Haven rijden en via afslag Almere Haven (afslag 4) naar het evenement.

Vanuit het Gooi kunnen de Stichtse Brug en de Waterlandseweg (afrit 36) worden gebruikt. Vanwege werkzaamheden geldt hier een snelheidsbeperking. Via oprit 5 de A6 op en bij afrit Almere Haven (afrit 4) eraf en rechtsaf richting Almere Haven.

Vanuit Amsterdam, Vechtstreek en het Gooi kan de via de A1 naar de A6 worden gereden. Het verkeer wordt zoveel mogelijk aangespoord de Hogering te volgen, maar de afritten Almere Stedenwijk (afrit 3), Almere Haven (afrit 4) en Almere Stad (afrit 5) zijn te bereiken voor bestemmingsverkeer via een uitvoegstrook naar de linkerbaan. Bezoekers aan het Almere Haven Festival kunnen gebruikmaken van deze route. Onderaan afrit Almere Haven (afrit 4) kan het verkeer bij de verkeerslichten naar rechts.

Routes naar huis

Richting Amsterdam, Vechtstreek en het Gooi zijn geen beperkingen. Verkeer richting Lelystad of verder naar het noorden volgt een omleidingsroute via afrit 5, Waterlandseweg en de A27. Het verkeer vanuit het Gooi dat via de Stichtse Brug is gekomen kan op dezelfde manier naar huis.

De A6 bij Almere wordt afgesloten in verband met de sloop van het westelijke deel van het viaduct Buitenhout (Tussenring). Er komt een nieuw, breder viaduct in verband met de verbreding van de A6.