ALMERE - Steeds meer mensen zijn op zoek naar hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. In Almere zijn er 12.000 huishoudens met een laag inkomen (tot 120% van het sociaal minimum). Almere werkt daarom samen met de Nederlandse Schuldhulproute om inwoners met financiële problemen te helpen. Inwoners kunnen vanaf nu gebruik maken van de online test op Geldfit.nl en ondernemers kunnen vanaf nu terecht bij geldfitzakelijk.nl.

Wethouder Froukje de Jonge is duidelijk over de belang om in actie te komen: “schulden gaan nooit vanzelf weg en worden al snel meer. Je moet dus iets doen om ze te voorkomen of er vanaf te komen. Maar veel mensen zien door de bomen het bos niet meer en daarom is het goed dat geldfit.nl helpt met vinden van een uitweg uit het financiële moeras.” Want voor veel mensen is niet altijd duidelijk waar je terecht kunt voor hulp bij geldzorgen. Martin Suithoff, directeur Nederlandse Schuldhulproute: “iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen om geldzaken. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we met Geldfit.nl en 0800-8115 voorkomen. En dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.”

Hoe werkt het?
Door korte vragen krijgt iemand inzicht in de eigen financiële situatie. De uitslag van de test bevat een persoonlijk advies en een overzicht van hulp die beschikbaar is in Almere. Denk aan vrijwilligersorganisaties of gemeentelijke schuldhulpverlening. Mensen die liever bellen kunnen gratis gebruikmaken van telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar passende hulp in de buurt.