ALMERE - Het archeologisch congres De Reuvensdagen stond van 19 t/m 21 november 2020 gepland in Almere. Vanwege de coronacrisis hebben de organisatoren -de gemeente Almere en de Stichting Reuvens- helaas moeten besluiten om het congres dit jaar niet door te laten gaan, maar te verplaatsen naar 18 t/m 20 november 2021.

De Reuvensdagen is een jaarlijks archeologisch congres, genoemd naar Caspar J.C. Reuvens, in het begin van de 19e eeuw de eerste hoogleraar archeologie ter wereld. Het congres werd voor de eerste keer in 1971 gehouden. Sindsdien strijkt het elk jaar op een andere plaats in Nederland neer. Voor 2020 -de 50e editie- was de keuze op Almere gevallen.

De organisatoren staat een feestelijke 50e Reuvensdagen voor ogen, maar vanwege de beperkingen door het coronavirus is het niet mogelijk om een dergelijk evenement voor 600 archeologen te organiseren. Enthousiaste vrijwilligers van Vindplaats Zenit zouden het zaterdagprogramma voor hun rekening nemen. Gelukkig hebben ze inmiddels ook voor 2021 toegezegd.

Op 19 november 2020 organiseren we wel een beperkt online-programma. Informatie hierover is binnenkort te vinden op www.reuvensdagen.nl