ALMERE - De Almeerse windsurfster Lilian de Geus en rolstoelbasketbalster Bo Kramer kregen dinsdagavond de sportpenning uitgereikt door wethouder Jaap Lodders. De sportpenningen werden tijdens het Sportcafé in het Topsportcentrum uitgereikt, in aanwezigheid van Almeerse sportverenigingen, buurtsportcoaches en inwoners.

De Geus werd in augustus wereldkampioen Windsurfen in de RS:X klasse. Nu is ze hard aan het trainen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. De Geus is in 2017 tijdens het jaarlijkse Sportgala uitgeroepen tot Almeerse Sportvrouw van het Jaar, en ze is daarnaast ook ambassadeur voor Almere Kenniscentrum Talent.

Kramer won samen met het Nederlands rolstoelbasketbalteam Orange Angels in augustus in Hamburg het wereldkampioenschap. Ze versloegen in de finale Groot-Brittannië, en Kramer was in deze wedstrijd goed voor 9 punten, 13 rebounds en 4 assists. Kramer werd in januari 2018 uitgeroepen tot Almeerse Sporter van het Jaar in de categorie aangepast sporten tijdens het jaarlijkse Sportgala.

Huldiging Almeerse kampioenen
De uitreiking van de sportpenningen vond plaats tijdens het Sportcafé, een informele en informatieve netwerkbijeenkomst voor sportbestuurders, -vrijwilligers en -organisaties. De successen van de topsporters zijn belangrijk voor de stad: de kampioenen zijn een voorbeeld voor de jeugd, zijn ambassadeurs voor de stad en helpen om sportgerelateerde bedrijven naar Almere te halen.