ALMERE - Almeerse ondernemingen hebben dit jaar al zo’n 1500 extra banen gecreëerd. Dat blijkt uit het meest recente werkgelegenheidsonderzoek van de provincie Flevoland. De trend van werkgelegenheidsgroei bij bestaande ondernemingen zet zich dit jaar door de aantrekkende economie stevig door. In totaal zijn er de afgelopen drie jaar bij bedrijven die gevestigd zijn in Almere 3000 banen bijgekomen.

Wethouder Pol: ‘Dit stemt mij natuurlijk tevreden, want het geeft aan dat het Almeerse bedrijfsleven goed profiteert van de verbetering van het economisch klimaat. Voor de groei van de werkgelegenheid kunnen we meer en meer vertrouwen op de ondernemers die er al zijn. Almere begint daarmee ook economisch gezien steeds meer een volwassen stad te worden. Onze inzet is dan ook om te zorgen dat bedrijven ruimte hebben om te groeien, een goed ondernemingsklimaat vinden en zich goed bediend voelen door de gemeente. Dat lukt blijkbaar goed. En uiteraard blijven we ons ook sterk maken voor het aantrekken van nieuwe bedrijven.’

Minder tevreden is de wethouder over het saldo van vertrokken/opgeheven en nieuwe bedrijven. ‘Daar zien we door het vertrek van een grote organisatie een dikke min. Dat is vervelend, want dat beïnvloedt ons totale groeicijfer behoorlijk.’ Het saldo van groei en vertrek komt door deze beweging uit op -470 banen (-0,6%).
Op de ICT-sector na laten alle sectoren in Almere dit jaar weer stevige groeicijfers zien. Met name de horeca, bouw, dienstverlening, transport en gezondheidszorg zorgen voor een mooie aanwas van banen. In totaal telt Almere volgens het werkgelegenheidsonderzoek Flevoland nu 78.307 banen, waarvan 63.965 fulltime en 14.342 parttime.