ALMERE - Illustrator Kelvin Wilson brengt met zijn werk het Almeerse verleden weer tot leven. De prehistorie, Zuiderzeetijd en Tweede Wereldoorlog staan centraal. Het Erfgoedhuis laat van 4 februari tot en met 30 april vijftien bijzondere illustraties van hem zien in de tentoonstelling Oude oevers, oud land. De opening is op 30 januari om 19.30 uur. Aansluitend geeft Wilson een lezing over zijn werk tijdens het Erfgoedcafé. Toegang is gratis.

Wilson is in 1969 geboren in Newcastle upon Tyne en woont sinds 1974 in Nederland. Hij studeerde in 1992 als illustrator af aan de kunstacademie in Rotterdam. De taak van een archeologisch reconstructietekenaar is, in beginsel, de plek, de handelingen en het uiterlijk van onze verre voorouders weer tot leven te brengen: ‘zo was het’.

Wilson is bekend van zijn tekeningen van de Egyptische farao’s, de Russische hunebedden en de Schotse prehistorische oudheden. Maar weinig onderwerpen dagen hem echter zoveel uit als de vondsten uit Almeerse bodem. Houten staken in het water, op een rij van zeshonderd meter lang. Een ontschorste boomstam, gekapt in een gebied waar niemand zou kunnen leven. Een spikkeltje rode verf, gemorst in achtduizend jaar oud zand… Als het verleden een wonderlijk mysterie is, biedt de Almeerse bodem een tekenaar aanwijzingen die te verkennen.

Feestelijke opening
De tentoonstelling Oude oevers, oud land wordt 30 januari om 19.30 uur geopend in het Erfgoedhuis in Almere Buiten. Toegang is gratis.

Daarna is de tentoonstelling van 4 februari t/m 30 april elke dinsdag t/m donderdag tussen 13.00 en 16.00 uur gratis te bezoeken.

Nieuw tijdstip Erfgoedcafé
Vanaf 30 januari vindt het Erfgoedcafé om 19.30 uur plaats in het Erfgoedhuis in Almere Buiten. Toegang tot de Erfgoedcafés en de tentoonstelling zijn gratis.

Erfgoedhuis
Erfgoedhuis Almere is dé plek waar bezoekers alles te weten komen over de ontstaansgeschiedenis van Almere. De vaste tentoonstelling vertelt over het leven in de prehistorie, over de schepen die op de Zuiderzee voeren en natuurlijk ook alles over het ontstaan en de ontwikkeling van de stad Almere met haar bijzondere en experimentele gebouwen. In de tentoonstelling van Kelvin Wilson worden voor het eerst schilderijen getoond in het Erfgoedhuis.

Meer informatie over het Erfgoedhuis en activiteiten is te vinden op almere.nl/erfgoedhuis.