ALMERE - Op zaterdag 14 juli 2018 zijn het Almeerderstrand en omgeving van 10.00 tot 22.00 uur het toneel van de eerste StrandSafari: een avontuurlijk strandfeest met onder meer muziek, sport, wateractiviteiten, buitentheater en workshops. Ga mee op expeditie en dompel je onder in kickboksclinics, dansworkshops, vlotvaren, suppen, drijvende concerten en architectuurrondleidingen. En dat is nog maar een greep uit het aanbod, er komen nog steeds activiteiten bij. Zet de StrandSafari dus alvast in de agenda en hou www.strandlab-almere.nl in de gaten voor het programma.

Bijna alle activiteiten zijn gratis en aanmelden is niet nodig. Alleen als je wilt meedoen aan de watersporten van Optimist on Tour, moet je je van tevoren inschrijven via www.optimistontour.nl.
In de middag kun je van heerlijke muziek genieten bij HarbourHouse en Steel Creek en in de avond bij Vis à Vis en Sun Runners. Zin in een potje megamikado? Altijd al willen weten hoe je ontspannen kan hardlopen? Ontdek het op 14 juli. Jong of oud, single of samen, goed ter been of iets minder, voor iedereen is er iets te doen.

StrandLAB Almere heeft StrandSafari in het leven geroepen. Het is een van de initiatieven waarmee StrandLAB Almere test hoe cultuur, recreatie en sport het Almeerderstrand avontuurlijker maken. Partners op het strand, uit Almere en daarbuiten nemen de organisatie van StrandSafari ter hand. De productie is in handen van BG-22-24, The Young Artlab. De aanmelding voor het organiseren van activiteiten voor StrandSafari is ondertussen gesloten, maar heb je ook een goed idee voor het Almeerderstrand? Breng je idee dan in tijdens de Awesome Almere Pitchnight x Almeerderstrand op 4 juli of laat het weten via www.strandlab-almere.nl. Zolang als de ideeën toerisme en recreatie in het gebied versterken, of juist het verhaal van Almere uitdragen, is alles mogelijk.

Partners van StrandSafari
De partners van StrandSafari zijn onder meer: Almere 2.0, Architectuur in Almere, Team van den Berg Kickboxing, HarbourHouse, Hart-lopen.nl, Katja Grosskinsky, Erik Fakkeldij, KLEURinCULTUUR, Marina Muiderzand, Optimist on Tour, Pavèl van Houten, Regatta Center Muiderzand, SEC Survivals, De Speelwildernis, Stad en Natuur, Steel Creek, Kidz-Dj Rik, Sun Runners, United Dance Almere, Poortdok en Vis à Vis.

Over StrandLAB Almere
StrandLAB Almere maakt culturele, sportieve en recreatieve initiatieven op en rond het Almeerderstrand mogelijk en versterkt daarmee de culturele uitstraling van Almere. Dit is belangrijk, omdat het aantal inwoners en arbeidsplaatsen in Almere de komende jaren flink groeit. De gemeente Almere, de provincie Flevoland, de Metropoolregio Amsterdam en het Rijk hebben in Almere 2.0, een programma met afspraken over de toekomst van Almere, vastgelegd dat bij deze groei een aantrekkelijk aanbod aan kunst, cultuur en recreatie hoort. Samen met de activiteiten in andere stadsdelen versterkt StrandLAB de stad Almere als aantrekkelijke woon- en werkplaats.