ALMERE - Vrijwilligers verdienen erkenning en waardering. Landelijk zijn daarom twee vrijwilligersprijzen in het leven geroepen. Er is de prijs ‘Meer dan handen’ voor projecten en organisaties en de ‘PassiePrijs’ voor individuele vrijwilligers.

De gemeente Almere mag drie lokale projecten of organisaties nomineren voor de Meer dan handen-prijs. En één individuele vrijwilliger voor de PassiePrijs. Kent u actieve bewoners(groepen) die een Almeerse nominatie verdienen? Wijs ze dan op de informatie op www.almere.nl/vrijwilligers. U kunt ook zelf een of meer bewoners aanmelden. Dit kan tot 24 november 2017.

Let op: is een project of organisatie onderdeel van een landelijke vrijwilligersorganisatie (bijvoorbeeld de scouting of het Rode Kruis)? Dan is aanmelden via de website van de gemeente niet mogelijk. De landelijke organisatie kan een aanmelding doen via www.vrijwilligersprijzen.nl.

Stap 1: Almeerse nominaties

Een jury selecteert uit alle Almeerse aanmeldingen drie projecten/organisaties en één individuele vrijwilliger. De genomineerde projecten/organisaties krijgen elk 500 euro. Voor de genomineerde individuele vrijwilliger is er een dinerbon. Zij krijgen deze van de jury tijdens een feestelijk moment in het stadhuis op donderdag 7 december 2017.

Stap 2: Landelijke uitreiking

De gemeente meldt de genomineerden vervolgens aan als kanshebbers voor de landelijke prijzen. De uitreiking van die prijzen is op vrijdag 2 februari 2018. Genomineerde projecten en organisaties uit het hele land maken kans op 5.000 euro (juryprijs) of 2.000 euro (publieksprijs). Daarnaast krijgen zij een workshop om te leren om hun eigen project of organisatie te presenteren. De individuele vrijwilligers dingen mee naar een reischeque van 1.000 euro (juryprijs) of 500 euro (publieksprijs).