ALMERE - Van 7 tot en met 13 oktober is de landelijke Week van de Veiligheid. Met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom organiseert de gemeente Almere samen met verschillende partners gedurende deze week activiteiten om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen.

Op dinsdag 8 oktober trappen we gezamenlijk het Donkere Dagen Offensief af. Om 20:00 uur geeft locoburgemeester Hilde van Garderen het officiële startsein in de Staatsliedenwijk. Samen met het buurtpreventieteam, politie en handhavers wordt een ronde door de wijk gelopen om preventieadvies te geven en te laten zien waar zij extra op letten.

Wij willen u van harte uitnodigen hierbij aanwezig te zijn.
Locatie: pleintje tussen het Graafpad en het Prinsenpad (Staatsliedenwijk).
Tijdstip: 20.00 uur.

Over de Week van de Veiligheid

Tijdens de Week van de Veiligheid kunnen inwoners en ondernemers uit de stad deelnemen aan diverse activiteiten om zich beter te beschermen tegen criminaliteit. Dit jaar is er extra aandacht voor het voorkomen van heling. Tijdens de Week van de Veiligheid wordt ook een vernieuwde versie van de Stop Heling app gelanceerd.

Van 7 t/m 10 oktober is er een speciaal programma in het Stadshuis met de Buurtbolide en met preventieadviseurs. Wilt u in gesprek met onze preventieadviseurs, laat het dan alstublieft aan ons weten. Daarnaast is er op 8 oktober een overvaltraining voor ondernemers uit Flevoland. Toegang voor alle activiteiten is gratis.

Kijk voor het hele programma op veilig.almere.nl/weekvandeveiligheid. Meer informatie over het Donkere Dagen Offensief vindt u op veilig.almere.nl/donkeredagen