ALMERE - Acht Almeerse sporters zijn toegevoegd aan de Wall of Fame bij het Topsportcentrum Almere Poort. De gemeente wil op deze manier Almeerse sporters eren die Europees, wereld- of Olympisch kampioen zijn geworden of andere topprestaties hebben geleverd. De Almeerse sporthelden die door wethouder Lindenbergh van Sport werden bekendgemaakt zijn: Enith Brigitha (zwemmen), Hansje Bunschoten (zwemmen), Patrick de Lange (honkbal), Jaap Oudkerk (baanwielrennen), Alie Boorsma (schaatsen), Carry Geijssen (schaatsen), Marcel Smouter (aangepast badminton) en Natalie Grinham (squash). Het is de bedoeling dat er de komende jaren meer sporters worden toegevoegd.

Wethouder Lindenbergh: "Met de Wall of Fame willen we laten zien hoe trots we zijn op Almeerders die een topprestatie hebben geleverd in hun sport. Door de foto's in de openbare ruimte te tonen, hopen we dat voorbijgangers geïnspireerd raken door de sporters, en dat hun gevoel van trots versterkt wordt door het besef dat er zoveel succesvolle en bekende sporters in hun stad wonen. Deze Wall of Fame is uiteraard nooit af en we blijven onze topsporters volgen om hen toe te voegen in de toekomst.".

De Wall of Fame staat op het plein tussen het Topsportcentrum en het Olympiakwartier met daarin de trainingsruimtes van het Almere Kenniscentrum Talent in Almere Poort. De sporters worden geselecteerd door een commissie op basis van een aantal criteria. Kijk voor een overzicht van alle sporters die op de Wall of Fame staan op almere.nl/sport.