ALMERE - Afgelopen weken konden de inwoners van Almere voor de derde keer zich aanmelden om een Eettuintje te ontvangen. Er waren 1500 aanvragen. Afgelopen weekend werd er 350m2 aan eettuintjes uitgedeeld aan de gelukkigen. Het Eettuintje is een pakket met eetbare beplanting voor in je eigen tuin of balkon. Dit keer werden er fruitbomen, bessenstruiken, rozenstruiken, knoflook en pootuitjes uitgedeeld.

Inwoners van Almere konden gratis één plantpakket van 1m2 aanvragen. Door het hoge aantal aanvragen heeft de gemeente extra financiering beschikbaar gesteld, zodat er meer eettuintjes uitgedeeld konden worden. Kwekerij de Arend en de Stadsbomerij konden op korte termijn 150 extra Eettuintjes leveren, zo werden in plaats van 200, nu 350 Eettuintjes van 1m2 uitgedeeld.

De tuintjes konden worden opgehaald op drie locaties. Op vrijdag stond het buurtcentrum het Evenaarhuis centraal. Hier deelden medewerkers van IVN, samen met de Flevolandse Kinderdirecteuren de Eettuintjes uit. Op zaterdag stonden de Almeerse IVN-vrijwilligers gereed, bij hun eigen locatie de Bostuin en bij Theater en Cultureel Centrum De Glasbak. ''Het was een geslaagde dag, er waren veel enthousiaste mensen'', aldus Lidewij Disbergen van IVN Flevoland.

Achtergrond Eettuintjes in Almere


Almere werkt aan een groene en gezonde stad voor alle inwoners. Dat doen we al in wijken, straten en parken. Maar we willen méér. Hoe mooi zou het zijn als Almeerders ook in hun eigen tuin de groene en gezonde stad kunnen ervaren. Daarom is de Gemeente Almere samen met IVN Natuureducatie het project 'Eettuintjes' gestart. Met deze Eettuintjes kun je namelijk zelf je eigen buitenruimte aanvullen met eetbaar groen. Dit project wordt gefinancierd door de Gemeente Almere. En is in samenwerking IVN Natuureducatie, IVN Almere, De Schoor, StadsBomerij, Kwekerij de Arend, Gemeente Almere en een enthousiast team van Almeerse vrijwilligers met een groen hart voor de stad. In totaal is er op deze manier sinds 2020 al meer dan 1000m2! aan eettuintjes gepland in Almere.