ALMERE - Cadeautjes onder de boom en een heerlijk diner; dat is natuurlijk waar kerst om draait. Maar uiteraard hoort bij deze kerstgezelligheid ook een toffe kerstoutfit. Nog geen idee wat je dit jaar aan gaat trekken? We zetten 5 tips voor een leuke kerstoutfit voor je op een rij!


Comfortabele kleding

Ga niet voor te strakke kleding of kledingstukken die net niet helemaal lekker zitten. Tijdens een feestje of kerstdiner wil je je niet druk maken over hoe je kleding valt, maar wil je juist genieten van het heerlijke eten, de gezelligheid en de muziek. Ga dus voor een outfit waarin je je lekker voelt en waarin je ruimte genoeg hebt om ook het dessert mee te pakken!

Glitters

Kies voor glitter! Verwerk glitter subtiel in je outfit of ga all out. Met kerst kan het niet gek genoeg. Door glitters aan je outfit toe te voegen creëer je meteen een feestelijk look zonder al te veel moeite. Ga voor een mooie blouse of jurk waar glitters in terugkomen. Ook in je accessoires kun je dit natuurlijk elegant terug laten komen. Items met glitters shop je onder andere van de merken Fabienne Chapot of Ted Baker.

Sieraden

Geef je outfit een feestelijke touch door glamorous sieraden toe te voegen aan je look. Ga voor een opvallende set of kies juist voor een klassieke subtiele set. Sieraden geven je outfit meteen een extra chique touch. Stijl de sieraden in combinatie met een simpele zwarte look of kies juist voor een meer opvallende outfit. Statement sieraden shop je van LOTT Gioielli en wat subtielere items vind je onder andere bij Karma. Zo maak je jouw leuke kerstoutfit helemaal compleet!

Dress to the occasion

Stem je outfit goed af op de activiteiten die deze kerst gepland staan. Voor een kerstdiner is het bijvoorbeeld belangrijk dat je voor een comfortabele outfit gaat als je aan tafel zit, terwijl het voor een feestje juist van belang is om goed in de kerstoutfit te kunnen bewegen. Mooie pumps zijn dus aan te raden als je aanschuift aan het kerstdiner, maar niet voor een feestje waar de hele avond gedanst wordt.

Opvallende tas

Maak je outfit feestelijk en opvallend door een mooie tas bij je kerstoutfit te dragen. Kies voor een mooie crossbodytas of een kleine clutch om je essentials in mee te dragen. Ga daarbij voor een opvallende print als je outfit wat simpeler is en kies voor een subtiele touch als je een toffe geprinte look aan hebt. Mooie tassen en clutches om te stijlen bij je kerstoutfit vind je onder andere bij Furla en The Little Green Bag.