ALMERE - Op zoek naar een baan? Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. Op dinsdag 7 november van 10.00 – 12.00 uur start de nieuwe bibliotheek met de tweede Walk & Talk voor werkzoekenden in bibliotheek Stad. Walk & Talk is een gratis netwerkbijeenkomst voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk. Het is een inspirerende koffiepauze voor werkzoekenden om andere werkzoekenden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Én waar een gastspreker elke bijeenkomst een specifiek thema belicht.

Spreker

Elke maand is er bij Walk & Talk een spreker die praktische informatie geeft over verschillende onderwerpen zoals netwerken, hoe leest human resources je cv, open sollicitaties etc. Deze tips en ervaringen van andere werkzoekenden geven antwoord op je vragen. Zo word je je eigen deskundige in je zoektocht naar werk. Gastspreker op dinsdag 7 november is Debbie Heijne. Zij vertelt over hoe slimme open sollicitaties meer kans op een baan bieden! Debbie is eigenaar van De Levende Sollicitatiegids en wijst werkzoekenden en organisaties de weg in de wereld van solliciteren. Als werkzoekende sta je er niet alleen voor en vind je herkenning, inspiratie en nieuwe ideeën voor je zoektocht naar werk tijdens een Walk&Talk bijeenkomst.


Ervaringen delen

De nieuwe bibliotheek biedt met Walk & Talk werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar op een héle laagdrempelige manier te ontmoeten. De bijeenkomsten zijn elke eerste dinsdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur in het nieuwe lokaal op de 4e etage. Tijdens deze bijeenkomsten kun je ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en tips en suggesties krijgen die je helpen in je zoektocht naar een geschikte baan. De manier waarop je werk zoekt is namelijk erg veranderd. Dat zorgt bij elke werkzoekende voor veel vragen. Om wat voorbeelden te noemen: Wat heb je aan LinkedIn? Hoe kun je netwerken? Hoe haal je meer uit je cv? Wat is personal branding?

Meer weten? Stuur dan een e-mail naar walkentalk@denieuwebibliotheek.nl of kijk eens op www.levendesollicitatiegids.nl. Niet onbelangrijk: deelname aan een Walk & Talk bijeenkomst geldt voor het UWV als een sollicitatie!