ALMERE - Op zaterdag 30 september zal het volledige centrum van Almere voor de achtste keer deel uitmaken van de Popronde, het grootste rondreizende showcase festival van Nederland. Popronde Almere organiseert die dag 38 shows van opkomende muziekacts die door het hele centrum op meer dan 15 locaties te zien zijn. Popronde Almere wordt veel diverser in aanbod van muziek acts en er worden veel sprongen gemaakt tussen genres. Het muziekprogramma biedt voor ieder wat wils met grote verrassingen.

Op zaterdag 30 september kun je van 12:00 tot 3:00 uur in de stad genieten van de nieuwste acts van het Popronde festival dat eerder acts hielp doorbreken zoals: Racoon, Chef’Special, Dotan, The Brahms, De Staat en nog vele anderen. Popronde Almere presenteert 38 shows van muziekacts van buiten Almere. Zo krijgt nieuw talent de kans om buiten hun stad op te treden en zich aan het grote publiek te presenteren. Vanuit Flevoland zijn Assorted Travelers, Kitchenette, Lil MG en Kasper geselecteerd en zij gaan dus komende maanden buiten de provincie touren.

Popronde Almere is dit jaar veelzijdiger en diverser in programma dan ooit. “De locaties wilden met ons dit jaar voor een spannender en een nog bredere programmering gaan.” vertelt Jens Lendering, programmeur en producent van het festival. “Dit is HET gedroomde programma voor iedere muziekliefhebber in Almere. Er zitten ontzettend veel verrassingen door het hele programma heen en er is voor ieder wat wils. We hebben zelfs acts met internationale achtergronden” Dit jaar krijgt o.a. hiphop een grotere aandacht in het KAF met acts als Kimonomanden, Amartey en Black Acid, ook Endzjin vond het tijd om hun programma iets verder te verdiepen met Laura Palmer (shoegaze/new wave) en Francis Moon (indie/folk) maar zullen natuurgetrouw hard afsluiten met Mexican Surf (garage). Zo kun je ook terecht bij Hi-Fi Klubben voor een volledig vrouwelijke/vrouw op-front line-up met Dooxs (electro/trip-hop), Spill Gold (elektro/psychedelisch), Nausica (indie) of kun je bij Den Enghel in de avond terecht voor ‘synthesizer-songwriter’ Ed Bahonie.

Popronde Almere heeft dit jaar meer dan 15 deelnemende locaties. Dit komt door de nieuwe samenwerkingen overdag met andere evenementen op dezelfde datum. Onder andere kun je muziek van Popronde tegenkomen bij de Passagedag sessies.

Ook host Popronde het podium op de grote markt bij de start/finish van de wielerwedstrijd ‘De Zuiderzee Klassieker’.

Popronde Almere heeft dit jaar weer nieuwe locaties, waaronder The Stage die per 26 augustus open gaat. Het podium zal voor publiek ook gratis toegankelijk zijn op 30 september en vele Popronde bezoekers zullen het podium voor het eerst zien. The Stage heeft gekozen voor een line-up met interessante acts met uitgebreidere bezettingen “Een goed voorbeeld is Los Paja Brava, die afgelopen weekend op Lowlands voor een band invielen, hoe ontzettend gaaf is dat! Wij staan als poppodium klaar om iedereen op 30 september te ontvangen!” aldus Amando, manager bij The Stage. Ook de Bierfabriek is een nieuwe locatie. “Het is een combi van brouwerij en restaurant in één.” aldus Nicole, bedrijfsleider bij de Bierfabriek. Anders dan vorig jaar vindt de afterparty van Popronde Almere plaats in de Meester waar onder andere Fata Boom en The Hazzah optreden tot in de late uurtjes.

Wil jij in één dag de acts die volgend jaar langs alle grote zalen en festivals touren nu alvast ontdekken? Kom dan op zaterdag 30 september naar Popronde Almere. Je kan vanaf nu het volledige programma bekijken op

www.popronde.nl/steden/almere

en jouw route inplannen. Om in de stemming te komen volg je Popronde Almere via Facebook of Instagram, waar de acts en locaties worden voorgesteld en je uiteraard de laatste nieuwtjes leest. Tijdens het festival zijn er bij alle deelnemende locaties programmaboekjes te krijgen voor alle info. Mocht je muziektips voor het programma willen, vraag onze vrijwilligers op zaterdag 30 september bij de infostand op de grote markt!

Popronde Almere is te volgen via facebook.com/poprondealmere

Zie ook

popronde.nl