ALMERE - Donderdag 23 november 2017 is Almere 250 beuken rijker, maar ook 30 klimaatambassadeurs! Kinderen uit groepen 6 tot en met 8 van basisschool De Ontdekking leren die dag tijdens de Plant-for-the-Planet Academie hoe zij acties kunnen ondernemen tegen de klimaatcrisis. Ook gaan ze met hun eigen handen bomen planten in boswachterij Almeerderhout.

In een dag leren de kinderen tussen 9 tot 12 jaar (groepen 6 tot 8) heel concreet, hoe de huidige klimaatcrisis hun toekomst en het leven van mensen wereldwijd bedreigt. Zij ervaren aanschouwelijk, hoe klimaatrechtvaardigheid er uit kan zien en ontwikkelen in groepjes zelf acties voor hun toekomst. Met hun eigen handen planten de kinderen bomen en leren zo, hoe zij anderen tot bomen planten kunnen motiveren. Ze sluiten de dag af met een gezamenlijk boomplantmoment in de nabijheid van Stadslandgoed de Kemphaan.


De kinderen krijgen deze dag aangeboden door Staples Business Advantage en wordt mede mogelijk gemaakt door Stad & Natuur Almere en Staatsbosbeheer.