ALMERE - Vertegenwoordigers van het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) en het MBO College Poort Sport & Bewegen hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Beide partijen gaan gezamenlijk kennis ontwikkelen op het gebied van talentontwikkeling in sport en bewegen. Daarnaast is met de overeenkomst bekrachtigd dat het MBO College Poort Sport & Bewegen een kernpartner is van het AKT. Als kernpartner zal het MBO College Poort Sport & Bewegen een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling en implementatie van een aantal producten die het AKT aanbiedt.

Samenwerking

De samenwerking tussen het AKT en het MBO College Poort Sport & Bewegen speelt binnen de diverse programma’s van het AKT in het basisonderwijs, de binnen- en buitenaccommodatie en de samenwerking met sportverenigingen. Enkele voorbeelden van de samenwerking zijn de organisatie van de jaarlijkse AKT Sportdagen en het inzetten van studenten van het MBO College Poort Sport & Bewegen om ondersteuning te bieden bij diverse programma’s van het AKT en bij de jaarlijkse organisatie van de NOC*NSF Talentendag in Almere. In overleg en waar mogelijk kunnen de twee partijen ook gebruik maken van elkaars faciliteiten. Wethouder Sport René Peeters is blij met de overeenkomst. De overeenkomst past naadloos in het sport/beweegbeleid van Almere. “De gemeente Almere staat voor een sportklimaat waarin we er naar streven dat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan sporten en bewegen. Almere is een jonge stad en Almere wil talent de ruimte geven om zich te ontwikkelen. We gaan uit van het principe ‘ieder zijn talent’ en dat talent willen wij verder ontwikkelen. De samenwerking met het MBO College Poort Sport & Bewegen zal bijdragen aan het realiseren van dit doel”.

AKT

Het doel van het AKT is het ontwikkelen en herkennen van (top)sport- en beweegtalent, mede op basis van wetenschappelijk gevalideerde kennis en methodieken. Het AKT is een expertisecentrum voor sport en bewegen op het gebied van talentontwikkeling en levert een bijdrage aan de ontwikkeling van (top)sporttalent en aan een leven lang bewegen. Centrale gedachte van het AKT is: ieder zijn talent!

MBO College Poort Sport & Bewegen

MBO College Poort Sport & Bewegen wil door middel van betekenisvol en beroepsgericht onderwijs in samenwerking met het werkveld studenten opleiden op tot gewaardeerde sport-, beweeg- en recreatieprofessionals én actieve wereldburgers. Levensechte opdrachten staan daarbij centraal. Het AKT biedt vele kansen om deze ambitie te realiseren in de vorm van projecten, activiteiten en evenementen en is daarmee voor MBO College Poort een zeer waardevolle partner.