ALMERE - Op last van locoburgemeester Roelie Bosch is een woning aan de Kornwierde in Almere voor twee weken gesloten, nadat daar een incident plaatsvond. Ook zijn drie woningen preventief gesloten vanwege ernstige dreiging.


Bij de woning aan de Kornwierde in Almere vond in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 december een explosie plaats. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Op vrijdag 29 december werd daar opnieuw een explosief aangetroffen. Dit is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plekke onschadelijk gemaakt om verder gevaar te voorkomen. De woning is per 29 december voor minimaal twee weken gesloten. De maatregel is ingesteld vanwege bedreiging van de openbare orde.

Drie andere woningen zijn preventief gesloten, in afstemming met het Openbaar Ministerie en de politie. Dit vanwege ernstige dreiging in het kader van de openbare orde. Het gaat om woningen in de Roemeniëstraat, Moldaviëstraat en de Willem Barentzsroute. De sluitingen zijn eveneens per 29 december ingegaan voor een periode van veertien dagen.

Blijf melden

De hulp van inwoners is belangrijk zowel bij het voorkomen als het oplossen achteraf van incidenten. Zie u iets verdachts in uw straat of buurt? U kunt het op de volgende manieren melden:

• Bij de politie via 0900-8844 of (bij spoed) 112;

• Bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000;

• Bij gemeente Almere via 14 036, www.almere.nl.