ALMERE/AMERSFOORT - Donderdag 12 oktober is een verdachte op heterdaad aangehouden in een onderzoek naar bankhelpdeskfraude. De 31-jarige vrouw uit Almere wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij meerdere oplichtingszaken.


Naar aanleiding van een aangifte van bankhelpdeskfraude is een onderzoek gestart. Bij deze oplichting werd een 86-jarige vrouw uit Amersfoort telefonisch benaderd. De oplichtster deed zich voor als iemand van de bank en meldde dat er verdachte activiteiten op haar bankrekening te zien waren. De oplichtster wist het vertrouwen van het slachtoffer te winnen en zo bijvoorbeeld haar pincode te bemachtigen. Een koerier is vervolgens langsgekomen om haar bankpas op te halen. Met de pas werd later een gepind en zo werd een geldbedrag buitgemaakt.

Onderzoek van het Cyclops-team – een districtelijk rechercheteam dat zich specifiek bezighoudt met cybercriminaliteit – leidde naar de 31-jarige verdachte. Zij kon op 12 oktober, terwijl ze met een mogelijk slachtoffer aan de telefoon zat, op heterdaad, in Almere worden aangehouden. De vrouw zit in voorlopige hechtenis.

Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.