ALMERE - Een 48-jarige man uit Almere en zijn (20-jarige) zoon zijn op 8 december in hun woonplaats aangehouden. De vader is verdachte in een onderzoek van het Landelijk Parket naar de export van MDMA via postpakketten naar Israël. De zoon wordt bezit van MDMA en een vuurwapen verweten. De rechter-commissaris in Rotterdam heeft zojuist de bewaring bevolen voor vader en zoon.


Onderzoek
Op 8 december is het Postpakketten Interventieteam van de Landelijke Eenheid van de politie, onder gezag van het Landelijk Parket, overgegaan tot de aanhouding van vader. Hij wordt verdacht van de export van 33 kilo MDMA kristallen in postpakketten naar Israël. Uit onderzoek is gebleken dat de 48-jarige twee woningen beschikte in Almere.

MDMA kristallen, contanten en vuurwapen
Die zijn op 8 december doorzocht. Daarbij is in de ene woning beslag gelegd op diverse gegevensdragers, MDMA kristallen, zilveren sieraden, diverse bundels contant geld, en een taser. Hier werd de 48-jarige aangehouden.

In het andere huis troffen politiemedewerkers onder meer de zoon aan. Hier is tijdens de zoeking beslag gelegd op MDMA kristallen, 10.000 XTC pillen in de kruipruimte en verwerkingsapparatuur, zoals een lamineermachine, blenders en een weegschaal. Ook is een vuurwapen aangetroffen in de kamer van de zoon. De 20-jarige zoon is toen ook als verdachte op heterdaad aangehouden.

Het onderzoek wordt vervolgd.