LELYSTAD - Afgelopen nacht vonden er twee aanrijdingen plaats op de A6 bij de wegwerkzaamheden ter hoogte van Lelystad, op de rijbaan richting Almere.


Rond 01.00 uur had een motorrijder vermoedelijk de werkzaamheden over het hoofd gezien en was daarbij tegen de tijdelijke vangrail gereden. De bestuurder is bij de aanrijding gelanceerd waarna de motorfiets nog enkele honderden meters is door gegleden over de rijbaan.

Naast twee ambulances kwam ook het mobiel medisch team ter plaatste voor eerste hulp verlening. De bestuurder was bij onze komst niet aanspreekbaar maar kwam later wel bij bewustzijn. De bestuurder was aanspreekbaar maar is met zwaar letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam.

Later rond 05.15 uur kwam er een tweede melding van een aanrijding op dezelfde locatie op de A6. Op het moment dat de Landelijke Eenheid Noordwest, wederom samen met de collega's van Politie Lelystad bijna ter plaatste waren werd het, het slachtoffer te heet onder de voeten. Hij vluchtte te voet door de akkers richting een bos en het verderop gelegen industrieterrein Larserpoort. Na een zoektocht met meerdere eenheden werd de man, met de in zijn vlucht volledig kapot gelopen slippers en sokken aangetroffen op het industriegebied. Later bleek al snel waarom de man was gevlucht, hij was onder invloed van alcohol en zijn rijbewijs was al eerder ongeldig verklaard. Tegen deze 30-jarige man uit Almere zal proces verbaal worden opgemaakt voor het verlaten van een plaats ongeval, het rijden onder invloed en het rijden terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. De door de man van een vriend geleende auto is flink beschadigd afgesleept.