ALMERE - De topper in de Keuken Kampioen Divisie tussen Almere City FC en SC Cambuur heeft een overwinning opgeleverd voor de Friese koploper. Voor 1351 toeschouwers in het Yanmar Stadion wist de ploeg van trainer Henk de Jong met 0-2 te zegevieren.

Aangezien ook concurrent De Graafschap vrijdag punten liet liggen slaat SC Cambuur nu een gat van zes punten naar de nummer twee. Almere City FC volgt als derde op tien punten, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Na het duel NEC-De Graafschap van verleden week was de topper in de Keuken Kampioen Divisie het tweede duel waar bij wijze van proef weer wat publiek werd toegelaten. Onder een stralend zonnetje zagen zij hoe SC Cambuur zonder al te groots te spelen de wedstrijd voortdurend onder controle had. De Friezen krijgen in de openingsfase al een reuzekans via topscorer Robert Mühren die de bal centimeters voorlangs schiet. De 0-1 valt alsnog na een klein half uur als een corner van Maulun door Mühren wordt doorgekopt en Jarchinio Antonia op de juiste plaats staat. Maulun weet zelf kort hierna een kans niet te verzilveren en mikt naast.

Keeper Sonny Stevens van SC Cambuur is in de eerste helft nauwelijks op de proef gesteld door Almere City FC en na de rust zal dit niet veel anders zijn. Kort na rust is er een schietkans voor Yeboah die recht op de keeper afgaat. De geel-blauwen blijven het duel controleren en krijgen hier en daar wat mogelijkheden zoals een schopt van Hoedemakers die keeper Woud maar ternauwernood kan keren. De beslissing valt uiteindelijk kort voor tijd en wederom uit een hoekschop. Nu is het Ragnar Oratmangoen die raak kan koppen en daarmee aan alle onzekerheid een eind maakt: 0-2.