ALMERE - Vrijdag 12 augustus omstreeks 01:00 uur vond er een woningoverval plaats aan de Zilvermosstraat. Onder bedreiging van een vuurwapen worden twee bewoners gedwongen om in het huis naar waardevolle spullen te zoeken. Tot op heden ontbreekt er nog elk spoor van de dader. De politie komt graag in contact met personen die iets vreemds hebben opgemerkt vorige week of (camera)beelden in hun bezit hebben.

Vrijdag 12 augustus
Omstreeks 01:00u schrikt één van de bewoners aan de Zilvermosstraat plots wakker van geschreeuw. Ze loopt haar slaapkamer uit en merkt op dat er licht brand in de woonkamer. Ze loopt de trap af en ziet dan een man met bivakmuts en een wapen staan. Hij bedreigt de andere bewoner van het huis. Op het moment dat de bewoner wordt opgemerkt door de overvaller, schrikt hij. In plaats dat de verdachte vertrekt, sluit hij de achterdeur en zegt tegen de twee vrouwen dat hij geld wil zien. Hij laat de vrouwen het huis doorzoeken. De verdachte is vermoedelijk via de achterzijde in de woning gekomen en ook weer vertrokken via de achterzijde.

Signalement verdachte
De verdachte heeft het volgende signalement:
- Man
- Normaal postuur
- Circa 1.85 M
- Donkerbruine huidskleur
- Donkerbruine ogen
- Tussen de 20 – 25 jaar
- Hij droeg een zwart(e): handschoenen, broek, vest en schoenen
- Hij sprak met een accent

Bruikbare (camera)beelden
De recherche is opzoek naar buurtbewoners die mogelijk (camera)beelden tot hun beschikking hebben. Ook komen ze graag in gesprek met mensen die meer weten of gezien hebben. Upload jouw beelden via onderstaande link. Heb je informatie? Geef dat dan door via 0900 – 88 44. Dit kan ook anoniem via 0800 – 7000.