ALMERE - De politie zoekt getuigen van een diefstal van een elektrische fiets. Een nog onbekende man beroofde dinsdag 14 december een jongen van zijn fiets.

Het slachtoffer fietste die dag omstreeks 17.40 uur over de Vrijmarkt en was daarvoor naar de supermarkt geweest aan de Kruisstraat. De boodschappen die hij haalde ging de jongen aan de fiets. De jongen zag ter hoogte van de supermarkt een groep jongeren zitten, die hem nadrukkelijk nakeken. Vrijwel kort daarna, toen de jongen het groepje was gepasseerd, kreeg hij volkomen onverwacht een duw waardoor hij met zijn fiets ten val kwam. Het slachtoffer zag dat een jongen van circa 13-14 jaar zijn fiets oppakte en op die fiets er vandoor ging.

Van de jongen is het volgende signalement bekend, jongen circa 13-14 jaar, leeftijd 1.65 cm lang,. Hij heeft kort zwart krullend haar en droeg een Nike jas, Nike broek en zwarte Nike schoenen.

Heeft u informatie over de jongen of het groepje jongeren dat bij de supermarkt zat? Bel dan met de politie in Almere via 0900-8844.