ALMERE - De politie heeft donderdagochtend 20 december een 16-jarige jongen uit Almere aangehouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij het veroorzaken van de explosie bij de woning op de Valetaweg van 17 december 2023.

Mogelijk verband tussen meerdere explosies

Afgelopen weekend waren twee explosies bij woningen in Almere. Op zaterdagnacht 16 december was een aanslag op de woning aan het Freyjaplantsoen. Een dag later op zondagnacht 17 december was een aanslag op de woning aan de Valetaweg. De politie startte direct een grootschalig onderzoek. Aan de hand van het onderzoek vermoedt de politie dat er een mogelijk verband is tussen de explosies. Ook wordt in het onderzoek een link gelegd met andere incidenten de afgelopen periode, zoals een geweldsincident in een woning op de Borneostraat op donderdag 9 november 2023. Het onderzoek gaat verder en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Heb jij informatie?

Heb jij informatie over de explosies en weet jij meer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via Team Criminele Inlichtingen (TCI). Het nummer is 088-6617734.