Nederland - Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 4 september aandacht aan de liquidatie van Karel Pronk. De 60-jarige Pronk werd op 7 augustus doodgeschoten in Delft. In de uitzending wordt de mogelijk schutter getoond (en zijn naam genoemd).

Karel Pronk ging op dinsdagochtend 7 augustus wat drinken met een vriendin. Daarvoor gingen zij naar het Delftse koffiehuis Het Kalf. Toen zij net na 11.30 uur weer vertrokken en bij Pronks motor aankwamen, liep een man met getrokken vuurwapen op Pronk af. De trekker werd meerdere keren overgehaald. De schutter vertrok en liet zijn slachtoffer zwaargewond achter. Ondanks de inspanningen van de hulpdiensten overleed Pronk ter plaatse.

De politie heeft een vermoeden wie de schutter is. Omdat deze persoon sinds de dag van het fatale schietincident spoorloos is verdwenen, is besloten zijn identiteit bekend te maken. Ook zal zijn signalement op de Nationale Opsporingslijst worden geplaatst.

Overzicht

De liquidatie van Karel Pronk is niet het enige item in de uitzending. Hieronder staat het volledige overzicht van de te behandelen zaken:
- Amsterdam: vrouw neergestoken na tasjesroof
- Delft: dood van Karel Pronk
- Rijswijk: overval op een Kruidvat-filiaal
- Breda: overval op een zonnestudio
- Amsterdam: portier ernstig mishandeld door twee mannen
- Almere: overvallen op twee supermarkten
- Capelle aan den IJssel: inbraak bij een woning
- Breda: overval op een HEMA-filiaal
- Enschede: poging tot moord nabij de A35
- Kaatsheuvel: diefstal van postzegels uit een supermarkt

Uitzending en herhaling

Opsporing Verzocht begint dinsdag 4 september om 20.35 uur op NPO1. Op woensdag 5 september wordt het programma rond 12.00 uur herhaald op NPO2.