Midden-Nederland - In het Belgische Anderlecht is een man aangehouden voor zijn rol bij een dodelijk schietincident in Almere op 21 december 2019. De 26-jarige verdachte stond op de Nationale Opsporingslijst. Het Belgische FAST-team kon de aanhouding donderdagavond doen in samenwerking het Nederlandse FAST-team en het onderzoeksteam van de eenheid Midden-Nederland. De verdachte werd eerder al bij verstek veroordeeld voor zijn rol bij het schietincident. In die zaak is een hoger beroep ingesteld.

Het dodelijke schietincident vond plaats op zaterdag 21 december 2019. De politie kreeg die middag rond 16:00 uur een melding dat er schoten waren gehoord in een woning aan het Stadhuisplein. Ter plaatse troffen agenten een ernstig gewonde man aan. Hij bleek te zijn neergeschoten. Hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder de traumaheli, in een poging het leven van het slachtoffer te redden. Dit lukte helaas niet en de man overleed ter plaatse. Eén verdachte kon al snel worden aangehouden. Een tweede verdachte kon wel geïdentificeerd worden maar bleef lange tijd voortvluchtig. Toch kwam de zaak al wel voor de rechter. De voortvluchtige man werd begin dit jaar bij verstek veroordeeld tot 14 jaar cel.

Most Wanted
Naar de verblijfplaats van de man werd nog altijd onderzoek gedaan. Zo werd de 26-jarige man op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. De politie heeft, onder meer via Opsporing Verzocht, meerdere keren om informatie gevraagd over de verblijfplaats van de man.

Doorbraak
Dankzij nieuwe informatie wist de politie de 26-jarige man op donderdag 29 april te lokaliseren. In het Belgische Anderlecht kon hij worden aangehouden dankzij inzet van het Belgische FAST-team. De verdachte verzette zich bij de aanhouding hevig maar kon snel worden overmeesterd. Aan België is om overlevering van de verdachte gevraagd.