ALMERE - Maandag 13 april rond 19:15 uur kreeg de politie de melding binnen van een brand in een zendmast op de Markendwarspad (Sportpark De Marken) in Almere. Rond 21.40 uur kreeg de politie een melding van een brand bij een zendmast op de Sluiskade. De branden waren snel onder controle. In Opsporing Verzocht werden in april 2020 beelden getoond van de verdachte en zijn auto. Het onderzoek naar de brand aan de Sluiskade is in een nieuwe fase gekomen. Mede dankzij onlangs nieuw verkregen informatie.


Verdachte man

De recherche heeft destijds beelden van een verdachte man getoond, omdat ze dachten - en denken - dat hij de brand op de Sluiskade heeft aangestoken. Helaas ondanks meerdere tips heeft de recherche hem helaas nooit kunnen aanhouden. Het gaat om een blanke man, vermoedelijk een dertiger, met een behoorlijk kaal hoofd. Hij heeft op maandag 13 april vermoedelijk enige tijd in de buurt van de zendmast rondgehangen. Toen hij over een hek klom, kwam hij ten val. Mogelijk woont de dader in de omgeving van de zendmast.

Hyundai Matrix
In april 2020 dacht de recherche dat de verdachte een Fort Fiesta reed. Inmiddels heeft een autodeskundige nog eens naar andere beelden van de auto gekeken en die concludeert dat het een Hyundai Matrix is.

Wie weet wie de zendmast op de Sluiskade op maandag 13 april 2020 heeft aangestoken?

Herkent iemand de verdachte van de beelden?

Of heeft iemand meer infomatie over de auto?
https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/maart/03-mnd/03-zendmastbrand-almere.html