ALMERE - In de kerstnacht van zondag 25 op maandag 26 december 2022 is er een woningoverval gepleegd op de Catalpastraat in Almere. De achterpui van een woning werd door middel van een vuurwerkbom kapot geblazen.


Rond half 5 worden de bewoners daar opgeschrikt door harde knallen. De achterpui van hun woning wordt op dat moment met zwaar vuurwerk kapot geblazen. Daarna komen drie overvallers de woning in en eisen ze geld van de bewoners. En het wordt nóg angstaanjagender: er wordt daarbij gedreigd met een vuurwapen. Omdat er geen geld in huis blijkt, gaan de mannen er zonder buit vandoor.

Allereerst is die nacht een jongen in de straat te zien die een vuurwerkpot afsteekt. De serie knallen die volgen en pijlen die de lucht ingaan, zijn duidelijk bedoeld als afleiding voor de woningoverval die dan bij de woning gaat beginnen. Even daarvoor is te zien dat deze kleine rode auto door de straat rijdt. We vermoeden dat de verdachten na de overval in die auto zijn gevlucht. Het onderzoeksteam wil heel graag in contact komen met mensen die meer weten over de auto, misschien in combinatie met de jongen die het vuurwerk afstak in de Catalpestraat. Maar ook andere informatie die de recherche zou kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak is welkom.

Wie herkent de verdachte? Wie herkent de kleine rode auto?
https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/januari/03-woningoverval---catalpastraat---almere.html