ALMERE - Zaterdag 18 december werd tussen 07.30 en 08.00 uur ’s ochtends een vrouw op de Bankierbaan mishandeld door een man met een hamer. De recherche is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien.


Zaterdag in de vroege ochtend stapt een 50-jarige vrouw uit Almere in de lift om haar hond uit te laten. Wanneer ze in de lift van haar appartement staat wordt ze uit het niets aangevallen door een voor haar onbekende man. Deze man slaat met een hamer op haar in en de vrouw raakt hierbij zwaar gewond.

Agenten gaan op de melding af en treffen het slachtoffer gewond, maar wel aanspreekbaar, aan. Ze wordt daarna met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De agenten kammen ondertussen de buurt uit op zoek naar de verdachte. Maar die is helaas ontkomen. Er blijken echter wel beelden te zijn van verschillende bewakingscamera's, waarop de verdachte te zien is.

Beelden verdachte

Op de beelden is de verdachte te zien als hij zaterdagochtend om 07:35 uur van de Marktmeesterstraat naar de Kassierstraat loopt. Nog geen twintig minuten later, om 07:52 uur, zien we de verdachte het appartementencomplex uitkomen. Hij rent dan richting Kassierstraat, waarna hij via het Ter Appelpad en de Sappemeerstraat verdwijnt. Zijn gezicht is helaas niet zo goed te zien, maar we hopen dat de combinatie van kleding en zijn manier van bewegen tot herkenning leidt.

Signalement verdachte

De verdachte is gevlucht in de richting van Stedenwijk (Ter Apelpad)

  • Man
  • Donkere huid
  • Donkere kleding
  • Een trui of jas met capuchon en het merk 'BALLIN'
  • Zwart mondkapje
  • Droeg een capuchon of pet
  • Normaal postuur

Tips?

Het politie-onderzoek is in volle gang en de recherche heeft al veel mensen gesproken, maar de aanvaller is nog niet gevonden. Door de beelden met de verdachte vrij te geven, hopen we dat iemand deze man herkent en we hem kunnen aanhouden. Tips? Bel de opsporingstiplijn 0800-6070 of 0900-8844 (24/7). Informatie doorgeven kan ook online met het tipformulier onderin. Melden kan natuurlijk ook altijd anoniem.