ALMERE - Vrijdagavond 26 februari werd een 18-jarige jongen beroofd van zijn oordoppen en geld. Op het Strawinskypad werd hij rond 21.00 uur tegengehouden door twee mannen die hem daarna beroofd hebben. De politie komt graag in contact met de vrouw op die fiets die tijdens de straatroof voorbij reed.


Straatroof omgeving Station Muziekwijk
Mogelijk hebben mensen de verdachten of het slachtoffer bij het Strawinskypad gezien. We zijn op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de straatroof, of misschien wel beelden hebben van een verdachte situatie. Ook zijn er mogelijk één of meerdere voorbijgangers geweest die het slachtoffer hebben aangesproken.


Signalement

Verdachte 1
- Man
- Donker getinte huidskleur
- Tussen de 18 en 20 jaar oud
- Ongeveer 1.80 meter lang
- Normaal postuur
- Hoofddeksel en haardracht onbekend
- Zwart mondkapje (over zijn kin)
- Zwarte, dunne gewatteerde jas van normale lengte
- Zwarte broek

Verdachte 2
- Man
- Donker getinte huidskleur
- Tussen de 18 en 20 jaar oud
- Tussen de 1.85 en 1.95 meter lang
- Dun postuur
- Droeg iets wits op zijn hoofd. Onbekend wat voor een type hoofddeksel
- Donkere kleding
- Droeg een klein zwart tasje ter hoogte van zijn heupen.

Het vermoeden is dat de verdachten twee verschillende kanten op zijn gevlucht, richting de Pianoweg en richting Station Muziekwijk. We vragen getuigen uit die omgeving om contact op te nemen met de politie. Een vrouw op de fiets reed tijdens de straatroof voorbij. De politie komt graag met deze vrouw in contact omdat zij mogelijk informatie heeft die ons kan helpen bij het onderzoek. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van onderstaand tipformulier of www.meldmisdaadanoniem.nl