ALMERE - Een in Nijmegen gevestigde webshop verkocht producten, maar leverde die niet. Op deze manier benadeelden ze minstens 47 klanten voor ruim 28.000 euro. Van de rekening waarop het geld binnenkwam, pinde een man duizenden euro's. Herken jij hem? Tip ons!

De malafide webshop, genaamd TVspot, bood onder meer elektronica van A-merken te koop aan. Dit vond plaats tussen 12 en 20 december 2023. Klanten ontvingen echter niets. Als ze belden om te vragen waar hun bestelling bleef, kregen ze te horen dat het onderweg was. Op een gegeven moment was de webshop niet meer online en ook niet meer telefonisch of per e-mail bereikbaar.

Minstens 47 gedupeerden uit heel Nederland plaatsten bestellingen. Op de rekening van de webshop kwam ruim 28.000 euro binnen. De eigenaar van de rekening is bekend bij de politie; we zijn naar deze persoon op zoek. Een andere verdachte nam een aantal keren grote bedragen op van deze rekening, onder meer in Almere en Amsterdam.

Vragen

  • Herken jij de pinner, misschien in combinatie met zijn opvallende gouden ring of zijn manier van bewegen? Scroll omlaag naar de video van Opsporing Verzocht.
  • Herken jij de stemmen van de 'helpdeskmedewerkers' van de malafide webshop? Je vindt de geluidsfragmenten in de video van Opsporing Verzocht.
  • Heb jij informatie opgevangen over deze oplichting?

Neem dan contact met ons op!

Contact

Geef je tip door via het tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.