ALMERE - Maandag 7 juni is een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld aan de Verlengde Duinvalleiweg in Almere. De hennepkwekerij bevond zich in een appartement op de 11e verdieping van een woontoren. De politie doet onderzoek naar mogelijke verdachten. Tijdens de inval zelf waren er geen personen aanwezig. Heeft u informatie over personen of voertuigen die bij kan dragen aan het politieonderzoek? Dan komen we graag met u in contact.

De politie kwam de kwekerij na lang onderzoek op het spoor. In het appartement werden tijdens de inval bijna 600 planten aangetroffen. De kwekerij was zeer professioneel opgezet en bijna zelfvoorzienend.

Gevaarlijk
In hennepkwekerijen ontstaat regelmatig kortsluiting, brand of lekkage. Er wordt veel schade aangebracht in panden en vaak wordt de elektriciteit illegaal afgenomen. Elke vierkante meter wordt gebruikt voor hennepteelt. Hierdoor ontstaan vaak levensgevaarlijke situaties.

Getuigen gezocht
De politie onderzoekt deze zaak en vraagt mensen die meer weten over deze zaak of de verdachten zich te melden bij de recherche in Flevoland. Heeft u iets verdachts opgemerkt op of rond deze locatie? Heeft u camerabeelden die een bijdrage kunnen leveren? U kunt bellen met 0900-8844 of het tipformulier invullen. Als u zich liever anoniem meldt kunt u dat doen via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.