ALMERE - Een appartementencomplex aan de Gezellenhof in Almere is in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 januari 2022 ontruimd vanwege brand in een appartement op de begane grond. Kort na deze brand heeft een bewoner zichzelf bij de politie gemeld vanwege mogelijke betrokkenheid. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Woensdag 5 januari rond 01:00 uur kwam de melding binnen van een brand aan de Gezellenhof in Almere Stad. Ter plaatse bleek de brand afkomstig te zijn uit een appartement op de begane grond. De brandweer wist het vuur te doven en de bewoner van deze woning is door ambulancepersoneel nagekeken vanwege ingeademde rook. Verschillende andere appartementen in het complex zijn uit voorzorg tijdelijk ontruimd. Deze bewoners konden in de loop van de nacht weer terug naar hun woning.

Onderzoek
De bewoner van het appartement waar de brand plaatsvond heeft zich kort na het incident gemeld bij de politie. Hij zit momenteel in hechtenis voor verder verhoor. De politie onderzoekt nog wat de exacte oorzaak van de brand was. Zo is de politie vandaag in de wijk aanwezig voor een buurtonderzoek en vindt er nog forensisch onderzoek plaats.

Getuigen gezocht

De politie vraagt getuigen om zich te melden via 0900-8844. Hebt u iets gezien of gehoord rond de tijd van deze brand aan de Gezellenhof? Of mogelijk bent u in het bezit van relevante camerabeelden? Neem dan contact met ons op. Dat kan ook anoniem via 0800-7000 of online via het tipformulier.

Slachtofferhulp
Hebt u als getroffen buurtbewoner behoefte aan steun? Slachtofferhulp Nederland staat voor u klaar. Zij zijn te bereiken via 0900-0101 of kijk op www.slachtofferhulp.nl.