Driebergen, Almere - De politie heeft op zondagavond op de Elementdreef in Almere een 23-jarige man aangehouden op verdenking van de handel in verdovende middelen en het rijden onder invloed van een verboden stof. De controle van het voertuig waar de man in reed leidde tot het aantreffen van een hoeveelheid drugs. De daaropvolgende doorzoeking van de woning van de Almeerder leverde twee nepvuurwapens, drugs en een som geld op.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur controleerden een auto en bij het aanspreken van de bestuurder roken zij een enorme wietlucht in de auto. Ook zagen zij een aantal grinders liggen die gebruikt worden voor het vermalen van wiet. De agenten vorderden hierop de aanwezige drugs, maar dit leverde slechts twee kleine zakjes op. En die konden die wietlucht niet veroorzaken. 

Halve kilo hasj

Ondertussen verklaarde de bestuurder eerder die dag geblowd te hebben. De agenten besloten een drugstest uit te voeren en de kofferbak van het voertuig te controleren. De kofferbak werd geopend en hier kwam zowaar een nog sterkere walm uit. In een openstaande rugtas troffen zij een potje met wat hennepgruis aan en vijf blokjes hasj van in totaal een halve kilo. Hierop werd de bestuurder aangehouden en de auto in beslag genomen. De drugstest wees uit dat de bestuurder naast blowen ook cocaïne en methamfetamine had gebruikt. In de auto werden vervolgens meerdere simkaarten, een weegschaal en een lading nieuwe gripzakjes aangetroffen. Op het bureau is na fouillering nog 722 euro gevonden. Alles is in beslag genomen. 

nepvuurwapens

Omdat de verdachte aangaf onderweg naar huis te zijn werd na overleg met de officier van justitie besloten om de woning van de verdachte binnen te gaan. Bij de doorzoeking van de woning zijn twee vuurwapens, 3 XTC pillen, 6400 euro en een telefoon aangetroffen welke vervolgens in beslag zijn genomen.

De man wordt verdacht van verboden vuurwapenbezit, bezit en handel van verdovende middelen en het rijden onder invloed. 

 nepwapens