ALMERE - De beloning voor de gouden tip in de cold case Cassandra van Schaijk is verhoogd naar €30.000. De 17-jarige Almeerse werd in 2007 dood aangetroffen in de Noorderplassen. Wat er precies met haar is gebeurd, is nog altijd een mysterie. Wie zorgt er voor een doorbraak?Cassandra wordt op zaterdag 24 maart 2007 voor het laatst levend gezien in Almere. Ze is uit geweest met vrienden, maar mist de bus naar huis. Een getuige ziet haar rond 04:00 uur alleen in een bushokje zitten. Maar in een bus stapt ze vervolgens nooit. Diezelfde dag wordt ze als vermist opgegeven. Met man en macht wordt naar Cassandra gezocht, maar ze blijft spoorloos. Tot drie weken later: een visser ziet haar levenloze lichaam in het water drijven.

Onverteerbaar
In de afgelopen jaren heeft de politie honderden tips nagetrokken, veel getuigen gesproken en op allerlei manieren onderzoek gedaan. Maar helaas heeft dat niet geleid tot het oplossen van de zaak. Voor de nabestaanden van Cassandra is de onzekerheid over wat er met haar is gebeurd, onverteerbaar. De recherche hoopt dat de verhoging van het tipgeld door het Openbaar Ministerie ervoor zorgt dat de waarheid alsnog boven tafel komt.

Telefoon gezocht
Weet jij meer? Dan is dít het moment om te praten. We zijn onder meer dringend op zoek naar de telefoon van Cassandra. Wat is hiermee gebeurd? Het gaat om een Nokia type 3510i. Het IMEI-nummer van de telefoon is 35135480***1230.

Tips doorgeven
Geef je tips door via onzeopsporingstiplijn 0800-6070. Of geef informatie door via onderstaand tipformulier. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 of online via Meld Misdaad Anoniem.

Opsporing Verzocht
Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht van AvroTros besteedt dinsdagavond 10 oktober uitgebreid aandacht aan de zaak. In de uitzending onder meer een exclusief interview met een vriendin van Cassandra. Het programma begint om 20:30 uur op NPO 2.

Meer informatie over de cold case Cassandra van Schaijk vind je op politie.nl.