AMSTERDAM/ALMERE - De Amsterdamse recherche heeft gisteren vier minderjarige mannen aangehouden, die worden verdacht van betrokkenheid bij een steekincident op de Pianoweg in Almere. Bij dit incident raakte op 4 januari 2021 een 18-jarig slachtoffer ernstig gewond. De vier verdachten, woonachtig in Amsterdam en Almere, werden maandag 7 juni aangehouden in hun woning.


Aanleiding van het steekincident was vermoedelijk een conflict tussen rivaliserende jongerengroepen. Omdat deze zaak mogelijk verband hield met een eerder steekincident op 22 december 2020 aan de Helmholtzstraat in Amsterdam werd het onderzoek door de recherche van eenheid Amsterdam gedraaid.

Informatie delen
Via meerdere opsporingsprogramma’s riep de politie destijds mensen met informatie over de steekpartij(en) op om hun informatie te delen. Ook na deze aanhoudingen gaat het onderzoek in volle gang verder. Informatie over dit steekincident blijft uiteraard welkom bij de recherche. U kunt uw informatie telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000