AMSTERDAM- Twee mannen in de leeftijd van 24 en 25 jaar uit Almere zijn maandagochtend 6 juli 2020 op de Dapperstraat aangehouden op verdenking van poging tot inbraak in een woning aan de Alexanderkade. De politie kreeg vannacht assistentie van de politieheli, die meezocht naar de vluchtende verdachten.


Rond 03.00 uur krijgt de politie een melding dat er een inbraak gaande was op de Alexanderkade. Als de politie ter plaatse komt, vluchten de vermoedelijke inbrekers weg. De politie stelt vast dat in het deurslot van de woning is een schroef aangebracht; de zogenaamde ‘kerntrekmethode’. Na een korte achtervolging te voet via de Louise Wentstraat houdt de politie twee mannen in de Dapperstraat aan die voldoen aan het opgegeven signalement. Deze mannen zitten nog vast voor verhoor.

Kerntrekmethode
De inbreker haalt met behulp van een ‘kerntrekker’ het cilinderslot uit de deur en kan dan ongestoord de woning binnengaan. Deze inbraakmethode is eenvoudig tegen te gaan door het slot hiertegen te beveiligen. Deze beveiligingsmethode en andere tips om inbrekers buiten de deur te houden vindt u op politiekeurmerk.nl.