Almere/Weesp - Dinsdag 1 mei laat Opsporing Verzocht een compositietekening zien van een verdachte van een woningoveral aan de Panterweg van vrijdag 23 maart. Kijkers wordt gevraagd mee te denken en informatie te delen met de politie.

Almere
Die vrijdagavond raakten twee bewoners gewond toen twee gewapende mannen hun huis binnen drongen. Eén van de daders droeg een zeer echt lijkend politieuniform. De bewoners verzetten zich waarna de daders hen vastbonden. Nadat het hele huis doorzocht was, vertrokken de twee mannen.

Weesp
De recherche onderzoekt ook een overval op een woning aan de Achtergracht in Weesp. In de nacht van 12 op 13 mei 2017 kwamen drie mannen daar een woning in en deden zich voor als politieagenten. Ze bedreigden de bewoners met een wapen en namen een geringe buit mee.

Verkeerde adres
In beide overvallen is het vermoeden dat de daders bij de verkeerde woning waren en dachten de daders een specifieke buit te kunnen halen. In Almere ging dat om een kluis, in Weesp om een hennepkwekerij. In beide gevallen waren die niet in de woning aanwezig.

Compositietekening
Van de dader die het gelijkende politieuniform droeg bij de overval in Almere is een compositietekening gemaakt. Samen met een reconstructie van de overval in Almere, wordt deze compositietekening getoond. De recherche hoopt dat dit leidt tot de herkenning van de man.

Tips!
Opsporing Verzocht wordt dinsdag 1 mei om 20.30 uur uitgezonden op NPO1. Informatie kan gedeeld worden met de opsporingstiplijn via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Online melden kan ook via onderstaand tipformulier.