ALMERE - De politie stelt een onderzoek in naar een poging tot overval op de bewoner van een woning aan Kimwierde in Almere. Twee mannen overvielen dinsdagavond 28 december de 62-jarige bewoonster. Zonder buit vertrokken zij weer. De politie is op zoek naar getuigen.


Rond 21.30 uur werd er hard op de deur van de woning gebonsd. Toen de bewoonster niets vermoedend opendeed, stormende twee gemaskeerde mannen de woning binnen. Na zeer korte tijd in de woning te zijn geweest, vertrok het tweetal in onbekende richting zonder iets mee te nemen. De politie is een onderzoek gestart. Een buurtonderzoek maakt daar deel van uit. Hulp van getuigen is daarbij onontbeerlijk. Heeft u iets gezien rond het tijdstip van de overval, crica 21.30 uur? Bel dan met de politie via 0900-8844.

Van de twee daders is een beprekt signalemt bekend:

Verdachte 1: man met donkere huidskleur en tenger postuur, zwarte kleding, zwart masker of bivakmuts. Hij droeg een capuchon en had ook handschoenen aan. De man sprak Nederlands zonder accent of dialect.
Verdachte 2: Tengere man met een donkere huidskleur, ongeveer 1.75 tot 1.80 meter lang, droeg zwarte kleding; zwart masker of bivakmuts,. Ook hij droeg een capuchon en had ook handschoenen aan. De man sprak Nederlands zonder accent of dialect.