ALMERE - Op dinsdag 23 april heeft de politie een grote hoeveelheid ketamine in beslag genomen in een woning in de Kruidenwijk in Almere. Twee personen werden aangehouden.

Naar aanleiding van een eerdere voertuigcontrole kreeg de politie meer informatie en startte een onderzoek. Agenten vonden daardoor in de woning in de Kruidenwijk een grote hoeveelheid ketamine en diverse waardvolle spullen. De bewoners, een 43-jarige man en een 36-jarige vrouw werden aangehouden. De politie gaat verder met het onderzoek.

Ketamine

Ketamine is niet opgenomen op lijst I of II van de Opiumwet, maar is een geneesmiddel dat zonder registratie niet verhandeld mag worden of in handelsvoorraden in bezit mag zijn. Handel zonder registratie kan strafbaar zijn onder de Geneesmiddelenwet, met een maximale straf van 6 jaar gevangenisstraf. Ketamine is in opkomst als partydrug, maar is zeer schadelijk voor de volksgezondheid. De handel gaat bovendien vaak gepaard met andere vormen van criminaliteit, zoals witwassen en wapenbezit.

Help mee met het aanpakken van criminaliteit

Meldingen van inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, worden gevraagd dit altijd te melden. Dat kan bij de politie via 0900-8844, anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via Team Criminele Inlichtingen. Dat laatste door te bellen met 0900-8844, je naam niet te noemen en direct te vragen naar Team Criminele Inlichtingen.