ALMERE - Zaterdagmiddag 21 december is een 35-jarige man uit Utrecht om het leven gekomen bij een schietincident in een woning aan het Stadhuisplein in Almere. Een team grootschalige opsporing (TGO) is inmiddels gestart en doet onderzoek naar dit incident.

De politie kreeg die middag rond 16:00 uur een melding dat er schoten waren gehoord in de woning. Ter plaatse troffen agenten een ernstig gewonde man aan. Hij bleek te zijn neergeschoten. Hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder de traumaheli, en probeerden het leven van het slachtoffer te redden. Dit lukte helaas niet en de man overleed ter plaatse.

Aanhouding
De recherche en forensische opsporing startten direct een grootschalig onderzoek naar de omstandigheden en de toedracht rond het schietincident.

Uit onderzoek blijkt dat er meerdere verdachten in onbekende richting uit de woning vluchtten. In de woning werd een 39-jarige man uit Almere aangehouden. De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechtercommissaris op basis van de Opiumwet.

Iets gezien?
De recherche is op zoek naar getuigen. Heb je iets gezien of gehoord in de middag van 21 december dat iets te maken kan hebben met dit schietincident? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Anoniem tippen kan ook via 0800-7000.