ALMERE - De politie heeft op woensdag 15 mei een 40-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van het handelen in illegaal vuurwerk. In zijn auto en in de schuur van zijn woning werden meerdere kilo’s van het zware vuurwerk aangetroffen.

Het gevaar van zwaar vuurwerk

Zwaar vuurwerk is erg gevaarlijk. Eén cobra heeft dezelfde explosieve kracht als een handgranaat. Hoe meer cobra’s hoe groter de explosie. Het illegale vuurwerk dat gevonden is bij de verdachte in Almere is gevaarlijk en een groot risico voor de omgeving. Want niet alleen het afsteken is gevaarlijk, ook het vervoer en de opslag vormen dus een groot risico. Niet voor niets dat de opsporing van illegaal vuurwerk onze volle aandacht heeft.

Uw hulp is nodig!

De opsporing naar zwaar vuurwerk kunnen wij niet alleen. Weet u dat iemand illegaal vuurwerk verhandelt of dat ergens illegaal (zwaar) vuurwerk is opgeslagen? Meld het aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Bel 112 als er sprake is van een acuut gevaarlijke situatie. Meer informatie over vuurwerk vindt u hier.