ALMERE - De politie heeft in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 januari een man en een vrouw aangehouden langs de snelweg A6 in Almere. De verdachten, een 25-jarige man uit Lelystad en een 22-jarige vrouw uit Rotterdam, zijn aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs en een vuurwapen.


Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen een auto rijden op de A6 met een kapotte rechter koplamp. Bij de controle van de auto bleek dat ook de accu van de auto los stond. Van deze twee verkeersovertredingen is een bekeuring uitgeschreven. Uit de auto kwam een sterke henneplucht roken en zagen achter de bestuurdersstoel een klein zakje met vermoedelijk wiet liggen en enkele benodigdheden, zoals tips, die gebruikt worden bij het draaien van joints.

Vuurwapen
De vrouwelijke verdachte bleek een zakje wiet bij zich te hebben. Bij het doorzoeken van de auto is een heuptas aangetroffen die zwaar aanvoelde. In de heuptas bleek niet alleen 113 XTC-pillen en twee weegschalen te zitten, maar ook een vuurwapen. Beide verdachten zijn hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto, de drugs en het vuurwapen zijn in beslag genomen.